donderdag 26 mei 2016

12 juni 2016 - Aquarel de rel del del
Iedereen heeft een andere relatie met creatieve expressie zoals schrijven of tekenen. Soms zijn we gaan geloven dat we voor alle kunstvormen een speciale academie moeten volgen voor we goed genoeg zijn om ze te mogen beoefenen. Om te zingen of muziek te maken is er het conservatorium, om toneel te spelen de toneelschool, om te dansen, de ballet academie, om grappen te maken de kleinkunst academie, om te schilderen een kunst academie, om te schrijven een studie Nederlands. 

Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. We zijn allemaal creatieve en expressieve wezens. Kleine kinderen kunnen zich al fabelachtig uitdrukken om een heel oorspronkelijke en vrije manier. In de loop van ons leven leren we dat vaak af. De serieuzeritis en het perfectionisme slaan toe. 

Maar we kunnen ons oorspronkelijk vermogen om ons uit te drukken hervinden, nieuw leven in blazen, geruststellen en vrijer maken. 

Dat doe ik met al mijn werk: 
  • Met Mindfulness hervind je, wat ze noemen, "the beginnersmind", je vermogen om dingen te ervaren zonder vooroordelen, zonder "weten", zonder afleiding. Je leert weer te ervaren met de openheid en onbevangenheid van een kind. 
  • Met Biodanza hervind je je oorspronkelijke vermogen om te bewegen, je uit te drukken, contact te maken, je te verbinden en plezier te ervaren. 
  • Met mijn ontspanningslessen herstel je je oorspronkelijke lichaamsgewaarzijn. Waardoor je je natuurlijke vermogen om te bewegen en te ontspannen hervindt. 
  • In studio Hatseflats bevrijden we het innerlijke creatieve kind, die de kunstenaar in jouw is. Dat doen we steeds op andere manieren, maar altijd met als doel je vrijer te kunnen uitdrukken. 

In al mijn werk help ik mensen te ontdekken, dat ze niets hoeven bij te leren, alleen hoeven los te laten. Dat het niet gaat om vergaren, maar om bevrijden. Alle creativiteit en kunst is al in jou: de woorden, de po√ęzie, de beelden, de dansen, je lied, je ontspannen houding, je open blik. 

Het is de kunst, te stoppen, jezelf te stoppen. Ruimte te maken voor wie je werkelijk bent. 

Deze keer heeft STUDIO HATSEFLATS de titel Aquarel de rel del del.
  • We gaat spelen met een pen en aquarel.  
  • We schrijven eerst over onze relatie met tekenen en waar we ons vertrouwen misschien zijn verloren.
  • We leren wat materiaal kennen
  • We gaan tekenoefeningetjes doen, die alleen maar kunnen lukken
  • En we spelen met waterige kleuren
Na de workshop ga je vast vaker je aquarellaria de ruimte geven. 

HIER vind je de praktische info 


Tot slot

Als je een beetje aarzelt om je op te geven... heb ik het volgende voor je: 

HIER kun je een prachtige documentaire bekijken. 


Paradijs glaswater

Marianne Schipaanboord is doof, stom en spastisch. Ondanks haar handicaps maakt ze furore in de internationale kunstwereld...1 opmerking: